Despre proiect

Motivatia proiectului: Generaţia tânără are moralitatea viciată din grădiniţă, care ajunsă la maturitate va insista asupra aplicării aceloraşi practici corupte pe care le-a cunoscut din fragedă copilărie. Corupţia apare la nivelul tuturor domeniilor principale: educaţie, sănătate, sectorul financiar –fiscal, sectorul de ordine şi siguranţă public, sectorul administraţiei publice locale, iar rezultatul corupţiei efectuat în fiecare domeniu se transpune în efecte de nedorit la nivelul copiilor şi tinerilor.

Plecând de la aceste premise Asociatia Un Zâmbet Bacău a hotărât a lua atitudine împotriva acestui fenomen care se manifesta intr-o forma foarte evidenta in comunitati mici si/sau rurale. In vederea selectarii partenerilor pentru acest proiect s-a lansat o invitatie publica pe platforma europeana si de asemenea la contactele detinute de asociatie in urma diverselor colaborari.

In alegerea celor 3 parteneri s-au luat in calcul urmatoarele elemente: provenienta dintr-o tara cu un indice ridicat de coruptie, provenienta din mediu rural sau comunitati mici, motivatia pentru a participa la un astfel de proiect, implicarea asociatiei in incurajarea participarii active a tinerilor in comunitate si abilitatea de a selecta participanti cu inclinatii artistice sau care nu au frica de activitati in fata unui public.  In urma finalizarii procesului de selectie au fost selectate asociatii din Republica Moldova, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria si Romania.

Tema proiectului este CORUPTIA.

Scopul proiectului este de a introduce participantiI în problematica coruptiei, a cauzelor si efectelor.

Obiective:

• Dezvoltarea abilitatilor de a lupta impotriva coruptiei.
  • Încurajează înţelegerea reciprocă între tinerii din ţările România, Bulgaria, Bosnia&Hertegovina si Republica Moldova
  • Promovează participarea tinerilor şi includerea celor cu posibilităţi reduse.
  • Informarea  a 24 de tineri din România, Bulgaria, Bosnia&Hertegovina si Republica Moldova pe tematica CORUPTIEI.

Participanţi:

• 21 – 29 aprilie 2012 ,  24 de participanti: câte 6 tineri, cu vârste între 18 şi 25 de ani, din 4 ţări: România, Bulgaria, Bosnia&Hertegovina si Republica Moldova. Activitatile se vor desfasura la Hotel Magura Verde din Judetul Bacau
  • 2 facilitatori din cadrul Asociatiei ART FUSION

Beneficiari direcţi:

• 32 de tineri, participanţi la cele două etape ale proiectului, la vizita pregătitoare de 2 zile şi 9 zile ale schimbului pentru tineri.

Beneficiari indirecţi:

• Voluntarii Asociaţiei “Un Zambet Bacau” care vor forma echipa de organizare, datorită posibilităţii de a-şi dezvolta competenţe de planificare, management, abilități de comunicare şi lucru în echipă, etc.
  • Voluntarii asociaţiilor partenere din ţările participante prin activităţile de diseminare ale participanţilor la schimbul de tineri.
  • Asociaţia Asociaţiei “Un Zambet Bacau” şi PARTENERII implicaţi în proiect pentru vizibilitate în comunitate şi expunere în media locală, în calitate de organizatori ai schimbului pentru tineri.
  • 100 de participanti la eveniment