Spectacole de Teatru Forum in Republica Moldova

Centrul de Resurse pentru Tineri UNIT cu sediul in Criuleni, Republica Moldova a organizat in luna mai a anului 2012 trei piese de teatru forum in 3 localitati din mediul rural al Republicii Moldova, cu scopul de a disemina rezultatele proiectului “Act Upon Corruption” desfasurat in Romania in perioada 21 – 29  aprilie 2012 ce a avut ca scop dezvoltarea abilitatilor de lupta impotriva coruptiei,incurajarea înţelegerii reciproce între tinerii din ţările România, Bulgaria, Bosnia&Hertegovina si Republica Moldova si promovarea participarii tinerilor şi includerea celor cu posibilităţi reduse.

In data de 13 mai 2012 s-a organizat in satul Porumbeni, com. Pașcani primul Teatru Forum la care au participat 15 tineri cu varsta cuprinsă între 12 și 24 de ani. S-a discutat despre ce este corupția, despre consecințele acesteia și despre noțiunea de Teatru Forum. Tinerii au fost implicati în diverse jocuri energizante și de dezvoltare a abilităților de comunicare, multe dintre ele utilizate și la schimbul din Bacău din perioada 21-29 aprilie 2012.

Tema aleasă de participanții la activitatile de Teatrul Forum din satul Porumbeni a fost ”Coruptia la examenul auto”. La activitate au participat și membrii ai Consiliul Local al Tinerilor din comuna Pașcani, dintre care și o tanără cu dizabilități foarte activă .

Galerie foto Teatru Forum Localitatea Porumbeni

In data de 20 mai 2012, concomitent în orașul Criuleni și in satul Magdăcești au fost organizate încă 2 activități.

În localitatea Măgdăcești au participat 21 de tineri, iar în orasul Criuleni au participat 29 de persoane, venite din raion. În Măgdăcești s-a organizat 2 piese de teatru forum cu tematicile (conform dorinței și alegerii participanților)  ”Corupția la vamă” și ”Corupția în universități” (în special, cele de medicină), iar în Criuleni a fost prezentat Teatrul forum privind Corupția în spitale, prezentat și la Bacău, insa cu mici modificări.

Tinerii actori au jucat rolurile primite foarte bine in conformitate cu caracterul personajelor. Publicul a inteles cu usurinta ce s-a intamplat in scena. In general, publicul a fost activ, foarte implicat in activitatea propusa. Teatru forum-ul este o forma noua, interesanta, simpla, eficienta  pentru tineri, fiind acceptata ca instrument de lucru in Consiliile Locale ale Tinerilor din raionul Criuleni.

Galerie foto Teatru Forum Localitatea Magdacesti

Galerie foto Teatru Forum Localitatea Criuleni

Comments are currently closed.