Spectacole de Teatru Forum in Republica Moldova

Centrul de Resurse pentru Tineri UNIT cu sediul in Criuleni, Republica Moldova a organizat in luna mai a anului 2012 trei piese de teatru forum in 3 localitati din mediul rural al Republicii Moldova, cu scopul de a disemina rezultatele proiectului “Act Upon Corruption” desfasurat in Romania in perioada 21 – 29  aprilie 2012 ce a avut ca scop dezvoltarea abilitatilor de lupta impotriva coruptiei,incurajarea înţelegerii reciproce între tinerii din ţările România, Bulgaria, Bosnia&Hertegovina si Republica Moldova si promovarea participarii tinerilor şi includerea celor cu posibilităţi reduse.

In data de 13 mai 2012 s-a organizat in satul Porumbeni, com. Pașcani primul Teatru Forum la care au participat 15 tineri cu varsta cuprinsă între 12 și 24 de ani. S-a discutat despre ce este corupția, despre consecințele acesteia și despre noțiunea de Teatru Forum. Tinerii au fost implicati în diverse jocuri energizante și de dezvoltare a abilităților de comunicare, multe dintre ele utilizate și la schimbul din Bacău din perioada 21-29 aprilie 2012.

Tema aleasă de participanții la activitatile de Teatrul Forum din satul Porumbeni a fost ”Coruptia la examenul auto”. La activitate au participat și membrii ai Consiliul Local al Tinerilor din comuna Pașcani, dintre care și o tanără cu dizabilități foarte activă .

Galerie foto Teatru Forum Localitatea Porumbeni

[nggallery id=6]

In data de 20 mai 2012, concomitent în orașul Criuleni și in satul Magdăcești au fost organizate încă 2 activități.

În localitatea Măgdăcești au participat 21 de tineri, iar în orasul Criuleni au participat 29 de persoane, venite din raion. În Măgdăcești s-a organizat 2 piese de teatru forum cu tematicile (conform dorinței și alegerii participanților)  ”Corupția la vamă” și ”Corupția în universități” (în special, cele de medicină), iar în Criuleni a fost prezentat Teatrul forum privind Corupția în spitale, prezentat și la Bacău, insa cu mici modificări.

Tinerii actori au jucat rolurile primite foarte bine in conformitate cu caracterul personajelor. Publicul a inteles cu usurinta ce s-a intamplat in scena. In general, publicul a fost activ, foarte implicat in activitatea propusa. Teatru forum-ul este o forma noua, interesanta, simpla, eficienta  pentru tineri, fiind acceptata ca instrument de lucru in Consiliile Locale ale Tinerilor din raionul Criuleni.

Galerie foto Teatru Forum Localitatea Magdacesti

[nggallery id=5]

Galerie foto Teatru Forum Localitatea Criuleni

[nggallery id=4]

Comments are currently closed.