Proiect initiat de Asociatia Un Zambet Bacau

Teatru forum

Teatru Forum este un instrument de interventie sociala. La prima vedere, Teatru Forum ar parea o forma de teatru, dar nu orice  fel de teatru, ci FORUM. Adica piesa de teatru se petrece astfel încât un grup oameni schimba idei si opinii.

Teatrul Forum este o forma de teatru interactiv, care porneste de la o situatie de discriminare în rezolvarea careia încearca sa implice publicul spectator. Acesta poate opri desfasurarea piesei în orice moment, propunând solutii de rezolvare pe care este apoi invitat sa le joace chiar el pe scena.

Solutiile trebuie sa se tina de capacitatea discriminatului de a se apara sau de capacitatea persoanelor din jur de a reactiona pentru a-l proteja. Una dintre regulile “de fier” ale Teatrului

Forum este de a opri înlocuirea elementului opresor pentru a concentra atentia asupra ideii ca schimbarea poate si trebuie sa porneasca în primul rând de la noi însine.

În loc de a ramâne pasiva, audienta devine activa –spectatorii devin ”actori”- care creeaza solutii alternative si controleaza actiunea dramatica. Scopul forumului nu este de a gasi solutii ideale la problemele sociale existente, ci de a inventa noi variante de controlare a opresiunii asupra individului.

In data de 27 aprilie 2012 in comuna Hemeiusi din judetul Bacau a avut loc o reprezentatie de Teatru Forum organizata de catre participantii la proiect.

Urmareste piesa de teatru forum realizata in comuna Hemeiusi.

In data de 28 aprilie 2012 in comuna Sascut din judetul Bacau a avut loc o reprezentatie de Teatru Forum organizata de catre participantii la proiect.

Urmareste piesa de teatru forum realizata in comuna Sascut.

In data de 28 septembrie 2012 in comuna Cleja din Judetul Bacau a avut loc o reprezentatie de Teatru Forum organizata de catre participantii din Romania la schimbul de tineri impreuna cu voluntari din cadrul Asociatiei Un Zambet.

[expand title="Vezi albumul foto din comuna Cleja"][nggallery id=3][/expand]